DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde, 1200 yıllık geleneksel bahar bayramı 'Gülan', çeşitli etkinliklerle kutlandı, bölge halkı piknik yapıp, eğlendi.
Silvan'da her yıl 14 Mayıs'ta kutlanan ve 1200 yıllık olduğu belirtilen bahar bayramı 'Gülan', bugün çeşitli etkinliklerle karşılandı. Silvan piknik alanındaki kutlamalara katılan Silvanlılar Derneği Başkanı Mehmet Çeliker ile beraberindekiler, piknik alanlarını gezip, bölge halkıyla bir araya geldi.
Diyarbakır'da faaliyet gösteren derneğin başkanı Mehmet Çeliker, bahar coşkusunun yaşandığını bayramın Silvan ile özdeşleştiğini söyleyerek, "Bununla ilgili çok araştırmalar yaptık. En son bu geleneğin kökü Mervanilere dayanıyor. Mervanilerden gelen bir gelenektir. Mervani'nin oluşumu sırasında o gün sevinç, mutluluk coşkusu olarak kutlanmış. Zengin ve fakirler birlikte yemek yaparak hayvanlar kesilir, pilavlar yapılır. O günün coşkusuna birlikte alanlara çıkarak eğlenceye dönüştürürler" dedi. ()
Silvan'da 1200 yıllık bahar bayramı 'Gülan' kutlandı

YORUM EKLE
1
Şanlıurfa’da, Down sendromlular ve engelli bireyler...
2
TÜBİTAK MAM Gemisi'nin seferi sona erdi
3
Yukatel Kayserispor U19 - Öznur Kablo Yeni Malatyaspor...
4
Isparta'da hortum paniği kamerada
5
Tuzla'da otobüse çarpan otomobildeki anne öldü...
6
Altınordu - Balıkesirspor (FOTOĞRAFLAR)
7
'Sahte kart' satışı ile 2 milyonluk vurgun...
8
Görme engelli memur, tüm personel ve ilçedeki kurumların...
9
Nasadoge Menemenspor - Gençlerbirliği (FOTOĞRAFLAR)
10
Rize-Artvin Havalimanı, Erdoğan ve Aliyev'in...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:44

GÜNEŞ
05:33

ÖĞLE
13:06

İKİNDİ
17:02

AKŞAM
20:28

YATSI
22:09
SAYFALARTüm Sayfalar
SIRADAKİ HABER