Yeşil Çayları Kaynatmak Zehirliyor!

Daha çok kış aylarının vaz geçilmezi olan yeşil çayların ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yok. Ancak, her şeyde olduğu gibi bu çayların da fazlası zarar.

Yeşil Çayları Kaynatmak Zehirliyor!

Yeşil çayların demlenme şekli, kullanım türü ve amacı da en az tüketim miktarı kadar önemli. Bu konuda Bursa’nın en ünlü aktarlarından olan Muskat Baharatçılık ile görüştük. Muskat Baharat’ın sahibi Mehmet Sevinç, çayların kullanımlarının püf noktalarını, okurlarımız ile paylaştı.

Bilgilendirmesine rezene çayı ile başlayan sevinç, çay için şunları söyledi: “Rezene gaz giderici bir bitki. Anne adayları bu çayı tükettiğinde, rezenenin rahatlatıcı etkisi bebeğe geçiyor. Böylelikle hem anne adayı hem de bebek rahatlamış oluyor.”  Kış çayları olarak bilinen ıhlamur ve ada çayı hakkında da birçok bilgi veren aktar, “Ihlamur, bal ile birleştirildiğinde, boğazı yumuşatır, hastalıkları ve kırgınlıkları daha kolay atlatılmasına yardımcı olur. Kış aylarında her evde bulunan ada çayı ise boğaz iltihaplarını söker. Bronşit ve astım belirtilerini hafifletir.  Beyine de iyi gelen çay, fonksiyonları geliştirip, karaciğeri temizler” dedi.

Kendisinin yaptığı bir yeşil çay karışımı olduğuna dikkat çeken Sevinç, “Bu karışımın içinde yeşil çay, rezene ve kekik var. Yan yana gelince tepkimeye girmeyen ve birbirine destek olarak, faydalarını arttıran birçok bitkiden oluşan karışım, faydasının yanında, ayda 3 -4 kilo vermeyi de garantiliyor” ifadelerine yer verdi. Yeşil çaylarda en önemli noktanın demleme türü olduğuna çokça dikkat çeken aktar, “Bitkiler ve otlar, kesinlikle kaynatılmaz. Tüm bitkiler, demleme usulü ile yapılmalı. Ülkemizde en çok tüketilen siyah çayın, kaynatılabilme sebebi, işlenmiş olması. Bunun dışındaki tüm otlar, demlenmeli. Çünkü bitkilerin kaynatıldığında, zehirleme riski var. Yeşil çayda en önemli nokta bu” diyerek sözlerine son verdi.

GÖKÇE TÜRKEŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner41

banner40