Genel

SPK’dan milyonluk ceza yağdı! 3 isme toplam 23,9 milyon liralık yaptırım

Sermaye Piyasası Kurulu, gerçekleştirdiği denetimlerin ardından iki şirket yöneticisi ve bir aracı kuruma toplam 23,9 milyon lirayı aşan idari para cezası uyguladı.

Piyasalardaki denetimlerini sürdüren Sermaye Piyasası Kurulu, yayımladığı son bültende dikkat çeken yaptırım kararlarını kamuoyuyla paylaştı. Kurul, mevzuata aykırı işlemler nedeniyle iki kişi ve bir aracı kuruma toplam 23,9 milyon liralık idari para cezası verdi.

SPK’nın incelemelerine göre, Kıraç Galvaniz Ticaret ve Sanayi AŞ bünyesinde yürütülen pay geri alım programı sırasında bazı yöneticilerin pay satışı gerçekleştirdiği tespit edildi. Bu kapsamda şirket yöneticilerinden Serkan Malkoç’a 13 milyon 305 bin 83 TL, Feyzi Kıraç’a ise 4 milyon 435 bin 27 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Kurulun yaptırım uyguladığı bir diğer kurum ise Midas Menkul Değerler oldu. Yapılan denetimlerde, müşteri emirlerine ilişkin IP kayıtlarının eksik tutulduğu ve şüpheli işlem bildirimlerinin zamanında yapılmadığı belirlendi.

Söz konusu tespitler nedeniyle Midas Menkul Değerler’e 6 milyon 162 bin 756 TL tutarında idari para cezası kesildi.

SPK, sermaye piyasalarında güven, şeffaflık ve yatırımcı haklarının korunması amacıyla denetim faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgularken, mevzuata aykırı uygulamalara karşı yaptırımların devam edeceğinin altını çizdi.


#SPK #Borsa #EkonomiGündemi