Bursa’da kentsel dönüşümün önemli bölgelerinden Akpınar’da yeni konutların teslim edilmesiyle birlikte günlük yaşam da hareketlenmeye başladı. Yaklaşık 5 bin haneye ulaşması beklenen bölgede şu ana kadar 1.400 dairenin teslim edildiği ve yaklaşık 2.800 kişinin yaşamaya başladığı aktarıldı.

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Kadın Kolları Başkanı Mine Akaltun, bölgenin artık yalnızca bir inşaat alanı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, artan nüfusla birlikte ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarının da hızla karşılanması gerektiğini söyledi.

Akpınar’da en büyük sorun yollar

Bölgede elektrik, doğalgaz, su ve kanalizasyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Akaltun, kurumlar arasındaki koordinasyonun önemine dikkat çekti.

Özellikle yolların bölgedeki en önemli sorunlardan biri olduğunu ifade eden Akaltun, yağışlı havalarda çamur, bozuk zemin ve su birikintilerinin ulaşımı zorlaştırdığını söyledi.

Altyapısı tamamlanan bölgelerde kalıcı yol ve asfalt çalışmalarına geçilmesi gerektiğini belirten Akaltun, vatandaşların günlük ulaşımda yaşadığı sorunların daha fazla beklemeden çözülmesi çağrısında bulundu.

Aw800081 03 1790839515 512 X750

Nüfusun 15 bine ulaşması bekleniyor

Projelerin tamamlanmasıyla Akpınar’da yaklaşık 5 bin hanenin bulunması bekleniyor. Hane başına 2 ila 3 kişi üzerinden yapılan hesaplamalara göre bölgenin ilerleyen dönemde 10 ila 15 bin kişilik nüfusa ulaşabileceği belirtiliyor.

Artan nüfusla birlikte yalnızca yolların değil, okul, sağlık, ulaşım, sosyal alan ve çocuklara yönelik hizmetlerin de planlanması gerektiği ifade edildi.

Yağmur suyu hatlarına dikkat çekildi

Yağış sırasında su baskını yaşanan noktaların da bulunduğunu belirten Akaltun, yağmur suyu hatları, mazgallar ve drenaj sistemlerinin yeniden değerlendirilmesini istedi.

Elektrik, doğalgaz, BUSKİ ve yol çalışmalarının ortak bir takvim doğrultusunda yürütülmesinin bölgedeki sorunların daha hızlı çözülmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

“Akpınar’ın artık bekleyecek zamanı kalmadı”

Akpınar’da binlerce kişinin yaşamaya başladığını vurgulayan Akaltun, özellikle yol ve asfalt çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Akaltun, yetkili kurumlara çağrıda bulunarak, vatandaşların işe ve çocukların okula ulaşımının mevcut yol koşulları nedeniyle zorlaştığını belirtti.

Bölgedeki dönüşümün yalnızca konut yapımından ibaret görülmemesi gerektiğini ifade eden Akaltun, ulaşım, altyapı, yeşil alan, sosyal yaşam ve afet hazırlığının birlikte planlanması halinde Akpınar’ın kapsamlı bir yaşam alanına dönüşebileceğini kaydetti.

Aw800081 02 1790839523 427 X750

Aw800081 04 1790839519 688 X750

Bursa’da 7 bin yaşlı vatandaş için harekete geçildi! Destek evlere kadar ulaşıyor
Bursa’da 7 bin yaşlı vatandaş için harekete geçildi! Destek evlere kadar ulaşıyor
İçeriği Görüntüle

Bursa’da sağanak sonrası sel paniği! Ev ve pansiyonları su bastı
Bursa’da sağanak sonrası sel paniği! Ev ve pansiyonları su bastı
İçeriği Görüntüle

Bursa da dahil 10 ilde sosyal medya operasyonu
Bursa da dahil 10 ilde sosyal medya operasyonu
İçeriği Görüntüle

Bursa’da trafikte tehlikeli hareketler! ATV ile drift ve makas kamerada
Bursa’da trafikte tehlikeli hareketler! ATV ile drift ve makas kamerada
İçeriği Görüntüle

Bursa’da otomobil kanala düştü! Sürücü hastaneye kaldırıldı
Bursa’da otomobil kanala düştü! Sürücü hastaneye kaldırıldı
İçeriği Görüntüle

Bursa’da Biba’dan üniversite öğrencilerine destek mesajı
Bursa’da Biba’dan üniversite öğrencilerine destek mesajı
İçeriği Görüntüle

#Bursa #Akpınar #KentselDönüşüm