Bursa Büyükşehir Belediyesi, olası bir deprem felaketine karşı kentin kronikleşen yapısal sorunlarını çözmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Osmangazi ilçesinde bulunan stratejik öneme sahip Altıparmak-Çarşamba bölgesinin kentsel dönüşüm masasına yatırıldığı kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba'nın başkanlık ettiği toplantıya, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile her iki belediyenin bürokratları katıldı.

37630 M T Zh O Dcw Yj

2 bin 215 yapının yüzde 85'i yüksek risk altında

Tarihi kent merkezi, Hanlar Bölgesi, Hisar çeperi ile Kültürpark ve Merinos Parkı arasında kalan 82 hektarlık alanı kapsayan bölgede yapılan teknik incelemelerin korkutucu tablosu netleşti. Bölgedeki toplam 2 bin 215 yapının yüzde 85'inin yüksek risk grubunda bulunduğunu vurgulayan Başkan Vekili Şahin Biba, dönüşümün artık bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Sürecin sadece betonarme bir yenilemeden ibaret olmayacağını belirten Biba, projeyi meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve bölge sakinlerinin görüşlerine açık, şeffaf bir modelle yürüteceklerini kaydetti. Dönüşümün finansman kaynakları ve uygulama alternatifleri üzerinde çalışmaların titizlikle devam ettiği bildirildi.

37630 M T Zh O Dcw Z W

Yayalaştırılmış kültür aksı ve yeni meydanlar geliyor

Altıparmak ve Çarşamba için hazırlanan vizyon planında dikkat çekici yenilikler yer alıyor:

  • Kültür Aksı: Altıparmak ve Darmstadt caddeleri arasında, bölgenin ortasından geçen tamamen yayalaştırılmış güçlü bir kültür aksı kurulacak. Bu aks, Merinos'tan başlayıp Hanlar Bölgesi'ne ve Emir Sultan'a uzanan tarihi yaya omurgasının merkezinde yer alacak.

  • Yeni Meydanlar: Kent Meydanı yönü, Kültürpark/İpekiş tarafı ve Altıparmak Caddesi üzerinde yeni meydanlar tasarlanarak alana girişler daha davetkar hale getirilecek.

  • Geniş Kaldırımlar ve Sosyal Yaşam: Altıparmak ve Darmstadt caddelerinde kaldırımlar genişletilerek yaya konforu artırılacak. Ayrıca avluları, sosyal donatıları ve nitelikli mimarisiyle güvenli konut alanları inşa edilerek bölge; alışveriş, yeme-içme ve kültürel ihtiyaçların tek noktada karşılandığı cazibe merkezi yapılacak.

Ortak akıl vurgusu

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da bölge sakinlerinin beklentilerini ve sürecin yol haritasını kapsamlı şekilde ele aldıklarını belirtti. Aydın, Osmangazi'de güvenli ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmak için tüm paydaşlarla koordineli şekilde çalıştıklarının altını çizdi.

Kentsel dönüşüm seferberliği
Kentsel dönüşüm seferberliği
İçeriği Görüntüle

Bursa Nilüfer’de güvenceli kentsel dönüşüm
Bursa Nilüfer’de güvenceli kentsel dönüşüm
İçeriği Görüntüle

Bursa’da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! Hak sahipleriyle görüşmeler başladı
Bursa’da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! Hak sahipleriyle görüşmeler başladı
İçeriği Görüntüle

Mimarsinan'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor
Mimarsinan'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor
İçeriği Görüntüle

Yıldırım Belediyesi 200 kişiye iş kapısı açılıyor!
Yıldırım Belediyesi 200 kişiye iş kapısı açılıyor!
İçeriği Görüntüle

#Bursa #KentselDönüşüm #Altıparmak #Çarşamba #OsmangaziBelediyesi #BursaBüyükşehirBelediyesi #Deprem #ŞahinBiba #ErkanAydın #SonDakika #BursaHaber