Osmangazi Belediyesi, daha temiz ve yaşanabilir bir ilçe hedefiyle cadde, sokak ve mahallelerdeki temizlik çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. İlçenin farklı noktalarında görev yapan ekipler, evsel atıkların toplanmasından cadde ve sokakların süpürülmesine kadar birçok çalışmayı aynı anda yürütüyor.

Belediye bünyesinde günlük ortalama 190 ekip ve 945 personel görev yapıyor. Çalışmalar kapsamında Osmangazi genelinde her gün yaklaşık 1.100 ton atık toplanıyor. Bu miktarın yaklaşık 135 tonunu ise kaba atıklar ve çuvallı tadilat atıkları oluşturuyor.

136 mahallede kesintisiz temizlik

Osmangazi’de 136 mahalle ile 9 bin 832 cadde ve sokakta sürdürülen çalışmalar, yalnızca çöp toplama hizmetiyle sınırlı kalmıyor. Süpürme, atıkların taşınması, konteynerlerin temizlenmesi ve farklı noktalardaki çevre kirliliklerinin giderilmesi için ekipler gün boyunca sahada bulunuyor.

Temizlik araçlarının çalışma süreçleri de belediye tarafından yakından takip ediliyor. Araçlara yerleştirilen kamera sistemleri üzerinden ekiplerin çalışmaları izlenirken, tespit edilen aksaklıkların ilgili birimlere aktarılmasıyla müdahale sürecinin hızlandırılması hedefleniyor.

1952893 Bursa Da 7 24 Temizlik Seferberligi Gunde 1 100 Ton Atik Toplaniyor 6Abd0623648C1

Tadilat atıklarında 10 çuvala kadar ücretsiz uygulama

İlçede tadilat çalışmalarından çıkan atıklar ve eski ev eşyalarının toplanmasına yönelik uygulamada da düzenleme yapıldı. Vatandaşların yükünü azaltmak amacıyla 10 çuvala kadar tadilat atığının ücretsiz alınması uygulaması hayata geçirildi.

10 çuvalı aşan tadilat atıkları ile eski ev eşyalarının alınması ise belediye meclisince belirlenen tarife kapsamında ücretlendiriliyor. Uygulamayla atıkların gelişigüzel alanlara bırakılmasının önüne geçilmesi ve atık yönetiminin belirlenen kurallar çerçevesinde yapılması amaçlanıyor.

Özel mülklerdeki temizlik için uyarı

Belediyeye yönelik temizlik şikayetlerinin bir bölümünün ise özel mülkiyette bulunan alanlarla ilgili olduğu belirtildi. Bu tür alanların temizliği ve korunmasında öncelikli sorumluluğun mülk sahiplerine ait olduğu ifade edilirken, zabıta ekipleri de gerekli durumlarda inceleme ve uyarı çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan cadde, sokak, park, boş arazi ve belirlenmiş toplama noktaları dışında atık bırakılmaması konusunda vatandaşlara çağrı yapılıyor. Kaçak atık dökümüyle ilgili ihbarların ardından ekipler tarafından inceleme gerçekleştirilirken, mevzuata aykırı durumlarda gerekli idari işlemler uygulanıyor.

Vatandaşlar temizlik hizmetleri, şikayet ve taleplerinin yanı sıra kaçak atık dökümlerini 444 16 01 numaralı Osmangazi Belediyesi iletişim hattına bildirebiliyor.

Temizlik Mesaisi 11 6Abd063567Da1

Temizlik şikayetlerinde düşüş

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan, temizlik hizmetlerinin haftanın 7 günü 24 saat sürdüğünü belirterek, kullanılan takip sistemiyle birlikte şikayetlerde önemli bir azalma sağlandığını söyledi.

Yıldızhan, göreve başladıkları dönemde temizlik hizmetleriyle ilgili şikayet oranının yaklaşık yüzde 13-14 seviyesinde olduğunu, yapılan çalışmalar sonrasında bu oranın yüzde 3 seviyelerine gerilediğini ifade etti.

Temizlik araçları ve personelin çalışmalarının daha etkin şekilde takip edilmesinin hizmet verimliliğine katkı sağladığını belirten Yıldızhan, uygulamanın farklı belediyeler tarafından da örnek alındığını dile getirdi.

Yıldızhan ayrıca tadilat atıkları konusunda 10 çuvala kadar ücretsiz hizmet verildiğini belirterek, vatandaşların temizlenen alanların korunması konusunda daha duyarlı davranmasını istedi.

Osmangazi Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde temizlik çalışmalarını 7 gün 24 saat sürdürürken, vatandaşlardan da atıkların belirlenen noktalara bırakılması ve çevre temizliğine katkı sağlanması bekleniyor.

Temizlik Mesaisi 14 6Abd063B31469

Bursa’da kaçak avcıların yöntemi ortaya çıktı!
Bursa’da kaçak avcıların yöntemi ortaya çıktı!
İçeriği Görüntüle

Bursa’da sağlık camiasını üzen haber! Dr. İbrahim Aydın vefat etti
Bursa’da sağlık camiasını üzen haber! Dr. İbrahim Aydın vefat etti
İçeriği Görüntüle

Bursa’da vatandaşların ATM sorunu çözülüyor
Bursa’da vatandaşların ATM sorunu çözülüyor
İçeriği Görüntüle

Bursa’da Kış Spor Okulları başlıyor! 12 branşta eğitim verilecek
Bursa’da Kış Spor Okulları başlıyor! 12 branşta eğitim verilecek
İçeriği Görüntüle

“FETÖ soruşturması var” dediler, Bursa’da 1,5 milyonluk altın aldılar
“FETÖ soruşturması var” dediler, Bursa’da 1,5 milyonluk altın aldılar
İçeriği Görüntüle

TSE Bursa’dan Emniyet Müdürü Gökce’ye ziyaret
TSE Bursa’dan Emniyet Müdürü Gökce’ye ziyaret
İçeriği Görüntüle

#Bursa #Osmangazi #Temizlik #BursaHaberleri