Türkiye genelinde güvenlik birimlerinin uzun süredir titizlikle yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucunda düğmeye basıldı. Sabah saatlerinde başlatılan geniş kapsamlı operasyonla, örgütsel yapının ekonomik kaynakları ve finansal ayakları doğrudan ablukaya alındı.

Operasyonun arka planına dair çarpıcı bilgiler paylaşan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, adli makamlarla kurulan güçlü koordinasyona dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:"Dün akşam Adalet Bakanımızla da konuyu değerlendirip bu sabah operasyon için düğmeye bastık. Alihan Kuriş 2016 yılında bu yapının başına geçti ve o tarihten itibaren faaliyetlerini çok daha büyük bir gizlilik içinde yürüttüler."

Köln’de 70 Milyon Dolarlık Gizli Üs Hazırlığı

Güvenlik güçlerinin derinlemesine takibi, yapının faaliyetlerini yurt dışına kaydırma niyetini gözler önüne serdi. Elde edilen istihbari bilgilere göre, örgüt Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırarak uluslararası bir merkez üzerinden yönetmeyi hedefliyordu.

Bakan Çiftçi, devasa yatırımın detaylarını şu sözlerle aktardı:

  • Finansal Kuşatma: "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu adımla örgütün finansal ayaklarını doğrudan hedef aldık."

  • Almanya Yatırımı: "Şu an Almanya’nın Köln şehrinde 70 milyon dolarlık yatırımla dev bir genel merkez inşa ettiklerini biliyoruz."

  • Taşıma Hedefi: "Bu bina tamamlandığında tüm faaliyetlerini oraya taşımayı planlıyorlardı."

Emniyet birimleri, operasyonun yurt içi ve yurt dışı bağlantılarını çözmek üzere soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor.

FETÖ'nün avukatının Epstein'i de temsil ettiği ortaya çıktı
FETÖ'nün avukatının Epstein'i de temsil ettiği ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

FETÖ mensuplarının askeri araçtan iniş görüntüleri ortaya çıktı
FETÖ mensuplarının askeri araçtan iniş görüntüleri ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

Bursa dahil 22 ilde FETÖ operasyonu
Bursa dahil 22 ilde FETÖ operasyonu
İçeriği Görüntüle

Gram ve çeyrek altında son durum
Gram ve çeyrek altında son durum
İçeriği Görüntüle

#SonDakika #İçişleriBakanlığı #MustafaÇiftçi #Operasyon #Köln #Gündem #SıcakHaber