Bursa'nın Vakıf Eserleri Envanter Altında

Vakıf Katılım tarafından vakıf eserlerini yaşatmak ve geleceğe taşımak amacıyla hayata geçirilen Vakıf Eserleri Envanter Projesi tamamlandı. Bursa'nın fethinin 700. yılına armağan edilen çalışma ile ilk payitahttaki tarihi eserler kalıcı bir esere dönüştürüldü.

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden akademisyen ile uzman isimlerin yer aldığı güçlü bir yazar ekibi tarafından kaleme alınan 3 ciltlik eser, ilçeler dahil yaklaşık 400 civarındaki eseri kapsıyor. Proje kapsamında görev alan profesyonel fotoğrafçı ekibi, eserleri ölümsüzleştirmek için yaklaşık 35 bin kare fotoğraf çekti. Sanat tarihçileri ve tasarımcıların titiz seçkisiyle hazırlanan kitap, kentin zengin tarihini gözler önüne seriyor.

"Ecdat Bursa'yı İlmek İlmek Süslemiş"

Kurdukları ekiple 3 yıl boyunca yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, Osmanlı'nın bir vakıf medeniyeti olduğunu vurguladı. Vakıfların eğitimden dini hayata, yol yapımından hayvan bakımına kadar pek çok alanda hizmet gördüğünü ifade eden Öcalan, "Ecdat Bursa'yı vakıf eserleriyle lime lime dokumuş, ilmek ilmek bir gerdanlık gibi süslemiştir" dedi.

Kitapta kronolojik sıralama yerine külliyelerin merkeze alındığını belirten Öcalan; arşiv belgeleri, kitabeler, seyyahların gözlemleri ve binaların günümüzdeki işlevlerini harmanlayarak yepyeni bir metin inşa ettiklerini kaydetti. Öte yandan, eserde yer alan fotoğraflardan oluşan seçkinin Tophane Meydanı'nda sergilendiği bildirildi.

Bursa Nilüfer'de 7 Mahalleye Modern Parklar Yapılıyor
Bursa Nilüfer'de 7 Mahalleye Modern Parklar Yapılıyor
İçeriği Görüntüle

#Bursa #VakıfEserleri #VakıfKatılım #Tarih #Kültür #BursaHaber #SonDakika