Osmangazi’de Hıdırellez Coşkusu Osmangazi’de Hıdırellez Coşkusu

Hindistan’ın 22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesine düzenlediği ve 26 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından iki ülke arasındaki tansiyon yeniden yükseldi. Hindistan, saldırının ardından Pakistan topraklarını ve Pakistan’ın kontrolü altındaki Azad Keşmir bölgesini hedef aldı. Pakistan tarafı, Hindistan’ın bu saldırısında en az 26 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Artan gerilimin ardından diplomatik temaslar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan, Türkiye’nin Pakistan halkı ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Bu temasın ardından Pakistan Başbakanı Şerif, sosyal medya hesabından Türkçe bir mesaj paylaşarak Türkiye’ye teşekkür etti. Mesajında, “Sevgili kardeşim Erdoğan’a bu kritik dönemde gösterdiği dayanışma ve destek için teşekkür ettim” ifadelerine yer veren Şerif, Türkiye’den Pakistan’ın şehitleri için edilen dualardan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Şerif ayrıca, “Türkiye’ye çabalarından dolayı minnettarız” diyerek iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yaptı.