Bursa’da 8 Ekim Perşembe günü uygulanacak planlı elektrik kesintilerinin programı belli oldu. UEDAŞ tarafından açıklanan çalışma takvimine göre Bursa’nın 17 ilçesinden 16’sında belirli bölgelerde elektrik kesintisi yaşanacak.
Sabah saatlerinden itibaren başlayacak çalışmaların süresi bölgeye göre değişecek. Bazı noktalarda kısa süreli kesintiler uygulanırken, kimi bölgelerde elektriklerin yeniden verilmesi akşam saatlerini bulacak.
16 ilçede planlı kesinti uygulanacak
8 Ekim tarihli programa göre Büyükorhan, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Orhaneli, Osmangazi, Yenişehir ve Yıldırım’da planlı elektrik kesintileri gerçekleştirilecek.
Çalışmaların temelinde şebeke ve bakım faaliyetleri bulunurken, kesinti saatleri mahalle ve bölgelere göre farklılık gösterecek. Vatandaşların özellikle uzun süreli çalışmaların yapılacağı bölgelerde elektrikli cihazlarını kesinti saatlerini dikkate alarak kullanmaları önem taşıyor.
Bazı bölgelerde elektrik 8 saat kesilecek
Günün uzun süreli kesintilerinden biri Gemlik Cihatlı’da uygulanacak. Saat 09.00’da başlaması planlanan çalışmanın 17.00’ye kadar sürmesi bekleniyor.
Harmancık’ta Alutca, Dedebalı, Delicegüney ve çevresinde 10.00-18.00 saatleri arasında enerji kesintisi yapılacak. İznik’te Göllüce, Mustafalı, Müşküle ve Tacir’i kapsayan çalışmanın ise 09.30-17.30 arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Keles Koca Kovacık’ta 09.00-17.00, Kestel’in Kazancı, Şevketiye ve Ümitalan bölgelerinde ise yine 09.00-17.00 saatleri arasında çalışma yapılacak.
Nilüfer ve Osmangazi’de geniş kapsamlı çalışma
Nilüfer’de Görükle ve Yolçatı çevresinde 09.00-17.00, Çamlıca ve Gümüştepe’de ise 09.30-17.30 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Osmangazi’de Bağlarbaşı ile Emek Adnan Menderes bölgelerinde 09.00-17.00 saatleri arasında çalışma yapılırken, Panayır ve Yeniceabat’taki kesintilerin sabah başlayıp 13.00 civarında tamamlanması öngörülüyor. Büyükdeliller, Küçükdeliller ve Küçükbalıklı da gün içindeki çalışmalardan etkilenecek.
Yıldırım’da Mehmetakifersoy ve Sinandede çevresinde 09.30-17.30 saatleri arasında elektrik kesintisi bekleniyor.
Gemlik, Mudanya ve Karacabey’de farklı saatler uygulanacak
Gemlik’te Hamidiye ve Umurbey’de 09.00-12.00, Adliye’de 09.00-14.00, Cihatlı’da 09.00-17.00 ve Güvenli’de 15.00-18.00 saatleri arasında farklı çalışmalar gerçekleştirilecek.
Karacabey’de gün içerisinde çeşitli bölgelerde planlı kesintiler yapılacak. Beylik’te 10.00-17.00 arasında enerji verilemeyecekken Akçasusurluk, Çarık köy ve Harmanlı’daki çalışmaların 17.30’a kadar devam etmesi bekleniyor.
Mudanya’da da gün boyunca birden fazla çalışma bulunuyor. Esence çevresindeki kesintiler farklı saatlerde uygulanırken ilçedeki son çalışmanın 16.30’da tamamlanması planlanıyor.
Elektrikler akşam saatlerine kadar kesilebilir
Büyükorhan’da Armutçuk, Çakıryenice ve Durhasan’da 11.40-13.00 arasında kesinti yapılacak. Gürsu Zafer Mahallesi’nde ise çalışma 13.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
İnegöl’de Olukman, Bahçekaya, Eski Bahçekaya ve Babaoğlu bölgeleri programda yer alırken, Orhaneli’de Ağaçhisar, Belenoluk ve Dağgüney çevresinde 14.00-17.00 saatleri arasında çalışma yapılacak.
Yenişehir’de Hayriye, Çayır, Tabakhane, Barcın, Cihadiye, Demirboğa, Beypınar, Kirazlıyayla ve Reşadiye çevresinde farklı saatlerde kesintiler uygulanacak.
Mustafakemalpaşa’da Soğucak’ta 12.00-17.00 arasında elektrik kesintisi planlanırken, Yalıntaş’ta 19.00-20.00 saatleri arasındaki çalışma Bursa’daki programın en geç sona erecek kesintisi olacak.
Bursa’da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler
UEDAŞ’ın 8 Ekim Perşembe günü için hazırladığı programa göre planlı elektrik kesintileri Büyükorhan, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Orhaneli, Osmangazi, Yenişehir ve Yıldırım ilçelerinde uygulanacak.
Çalışmaların saha koşullarına bağlı olarak başlangıç ve bitiş saatlerinde değişiklik yaşanabileceği belirtilirken, vatandaşların kesinti öncesinde elektrikli cihazlarını kontrol etmeleri ve güncel duyuruları takip etmeleri önem taşıyor.
#Bursa #ElektrikKesintisi #UEDAŞ


