Bursa’da Rahvan Binicilik Türkiye Şampiyonası heyecanı!
Bursa’da Rahvan Binicilik Türkiye Şampiyonası heyecanı!
İçeriği Görüntüle

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım iştiraki BURULAŞ’ın eylül ayı ulaşım verileri açıklandı. Buna göre BURULAŞ bünyesindeki otobüs ve raylı sistemlerde toplam 23 milyon 933 bin yolcu taşındı.

Eylül ayında otobüsleri 15 milyon 915 bin kişi kullanırken, raylı sistemlerde yolculuk yapanların sayısı 8 milyon 17 bin 440’a ulaştı. Günlük ortalamaya bakıldığında otobüslerde 530 bin 333, raylı sistemlerde ise 267 bin 248 yolcunun taşındığı görüldü.

7,7 milyon yolcu indirimli ulaştı

Toplu ulaşımda indirimli kullanım da eylül ayında önemli bir seviyeye ulaştı. Öğrenci indirimiyle gerçekleştirilen binişlerin sayısı 6 milyon 168 bin 851 olurken, indirimli aktarmalarla birlikte Büyükşehir Belediyesi sübvansiyonundan yararlanan toplam yolcu sayısı 7 milyon 729 bin 989 olarak kayıtlara geçti.

Aynı dönemde BURULAŞ’ın “Gittiğin kadar öde” uygulaması kapsamında 869 bin 291 kez ücret iadesi gerçekleştirildi. Böylece toplu ulaşımın daha ekonomik hale getirilmesine yönelik uygulamalar da yoğun şekilde kullanıldı.

37836 M T Zh Yzcz Zm

BUDO’da 54 binden fazla yolcu

Bursa’nın raylı sistemlerinde de eylül ayında hareketlilik sürdü. BursaRay’da 7 milyon 542 bin 932, T1 tramvay hattında 173 bin 85, T2’de 226 bin 314 ve T3’te 75 bin 109 yolcu taşındı.

Gece ulaşımında ise BursaRay ve otobüs seferlerinden toplam 4 bin 221 kişi yararlandı. Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımı sağlayan BUDO’yu tercih edenlerin sayısı ise 54 bin 749 oldu.

Terminal ile Yenişehir Havalimanı arasında hizmet veren 80T hattında 1.661 yolcu taşınırken, Bursa Otobüs Terminali’nden eylül ayında 1 milyon 120 bin 850 yolcu geçiş yaptı.

Otoparklarda 339 bin parklanma

BURULAŞ’ın eylül verilerinde otopark kullanımı da yer aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki açık ve kapalı otoparklarda toplam 339 bin 30 parklanma gerçekleşti.

Aynı ay içerisinde BursaKart işlemlerinde de yoğunluk yaşandı. Kişiselleştirme ofisleri, web ve mobil uygulamalar ile mobil araçlar üzerinden toplam 881 bin 749 işlem gerçekleştirildi.

37836 M T Zh Yzcz Zm 1

Terminal hatlarında elektrikli otobüs dönemi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, toplu ulaşımda çevreci ve ekonomik bir yapının oluşturulması amacıyla yatırımların sürdüğünü belirtti.

Biba, BURULAŞ filosunda elektrikli araç dönüşümünün başlatıldığını ifade ederek gelecek yılın ortasından itibaren terminal hatlarının tamamında elektrikli otobüslerin hizmet vermesinin planlandığını söyledi. Dönüşümün ilerleyen süreçte il genelindeki diğer hatlara da yayılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda daha güvenli, konforlu ve ekonomik bir hizmet sunulması amacıyla yatırımların sürdürüleceğini açıkladı.

37836 M T Zh Yzcz Zm 3

Bursalılar dikkat! İtfaiyenin eylül bilançosu açıklandı
Bursalılar dikkat! İtfaiyenin eylül bilançosu açıklandı
İçeriği Görüntüle

Bursa’dan çıkacaklar dikkat! O yolda trafik değişti
Bursa’dan çıkacaklar dikkat! O yolda trafik değişti
İçeriği Görüntüle

Bursa’da elektrikler kesilecek! Saatler belli oldu
Bursa’da elektrikler kesilecek! Saatler belli oldu
İçeriği Görüntüle

Bursa’da akaryakıt fiyatları değişti! İşte güncel rakamlar
Bursa’da akaryakıt fiyatları değişti! İşte güncel rakamlar
İçeriği Görüntüle

Bursa’da bugün hava nasıl olacak? 8 Ekim Bursa hava durumu belli oldu
Bursa’da bugün hava nasıl olacak? 8 Ekim Bursa hava durumu belli oldu
İçeriği Görüntüle

#Bursa #BURULAŞ #TopluUlaşım #BursaRay #BUDO #ElektrikliOtobüs #BursaKart