Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarındaki altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Nilüfer'in Görükle Mahallesi'nde yeni imar yolları arasında yer alan Atatürk Bulvarı'nda altyapı imalatına geçildi.
BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında bulvar güzergahına kanalizasyon ve yağmur suyunu taşıyacak yeni hatlar kazandırılacak.
Atatürk Bulvarı'na 2 kilometrelik hat
Yeni yolun altyapı ihtiyacını karşılamak amacıyla bölgede toplam 2 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapılacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile BUSKİ ekiplerinin yürüttüğü çalışma, Atatürk Bulvarı'nın gelecekteki kullanımına uygun bir altyapıya sahip olması amacıyla gerçekleştiriliyor.
Görükle ile İrfaniye arasında alternatif bağlantı
Altyapı imalatının tamamlanmasının ardından Atatürk Bulvarı'nın asfaltlanarak ulaşıma açılması hedefleniyor.
Yeni güzergahın Gelibolu Caddesi'ne bağlanmasıyla birlikte Görükle ve İrfaniye arasında alternatif bir ulaşım bağlantısı oluşturulacak. Böylece bölgedeki ulaşım ağına yeni bir güzergah kazandırılması planlanıyor.

BUSKİ'nin altyapı çalışmaları sürüyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 17 ilçede yürüttüğü altyapı çalışmaları kapsamında BUSKİ ekipleri eylül ayında 17 kilometre içme suyu, 16 kilometre kanalizasyon ve 6,2 kilometre yağmur suyu hattı imal etti.
Aynı dönemde 27 bin 500 metrekare parke kaplama, 40 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca kent genelinde 6 bin metreden fazla dere temizliği yapıldı.
Ekim ayında da Bursa'nın altyapı ağının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar farklı bölgelerde devam ediyor.

#Bursa #Altyapyı #Görükle




