Silivri'nin karanlık hücresinde planlı ihmal

Ergenekon kumpasıyla cezaevine atılan ve uluslararası istihbarat dünyasında 'Hayalet', 'Türk General' gibi kod adlarıyla tanınan MİT Asya Bölge Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun 12 Kasım 2011 tarihinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesine dair yeni ve sarsıcı detaylara ulaşıldı. Olay gününe ait güvenlik kameraları ve istihbarat raporları, ölümün basit bir sağlık sorunundan öte, adım adım örülmüş bir organizasyon olduğunu gözler önüne serdi.

0X0 Son Dakika Sabah Turkiyenin Konustugu Olayda Sir Perdesini Araliyor Kasif Kozinoglunun Olumunde Fetocu Gardiya 1788751354959

Soruşturmayı yürüten Silivri Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin incelemelerine göre, Kozinoğlu’nun kaldığı koğuşa özel olarak yerleştirilen infaz koruma memuru Ferhat Veysi Gül, acil durum butonuna basılmasına rağmen skandal bir eyleme imza attı. Merkezi panodaki uyarıyı fark eden Gül'ün, yardıma gitmek yerine ters istikamete yönelerek odadaki radyonun sesini sonuna kadar açtığı ve böylece diğer gardiyanların alarmı duymasını engellediği kamera kayıtlarıyla kanıtlandı.

2021'de kırmızı bültenle aranmaya başlandı

Yardım seslerini radyo ve telsiz gürültüsüyle bastıran zanlı gardiyanın, olayın üzerinden yaklaşık 15 dakika geçtikten sonra hiçbir şey olmamış gibi diğer görevlilerle birlikte koğuşa girdiği belirlendi. Kozinoğlu, cezaevinde harcanan bu kritik dakikaların ardından hastaneye yetiştirilse de kurtarılamadı.

Adsız Tasarım (62)

Olayın ardından şüpheleri üzerine çekmemek için 6 ay boyunca İstanbul'daki hücre evlerinde saklanan Gül'ün, cinayetten bir ay sonra Bakırköy Kadın Cezaevi'ne nakledildiği tespit edildi. 2013 yılında meslekten istifa ederek örgütün kapatılan Fatih Üniversitesi'ne kayıt yaptıran sabık memurun, 15 Temmuz hain darbe girişiminden yalnızca 17 gün sonra, 2 Ağustos 2016'da Atatürk Havalimanı üzerinden Fransa'ya kaçtığı saptandı. Hakkında 2021 yılında kırmızı bülten çıkarılan firari gardiyanın uluslararası düzeyde arama çalışmaları sürerken, Kozinoğlu'nun susturulmasına yönelik soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülüyor.

FETÖ ile mücadelede 10 yıllık bilanço
FETÖ ile mücadelede 10 yıllık bilanço
İçeriği Görüntüle

Yıllık TÜFE yüzde 31,75 olarak kayıtlara geçti
Yıllık TÜFE yüzde 31,75 olarak kayıtlara geçti
İçeriği Görüntüle

FETÖ'nün ABD'ye kaçırdığı yatlar Türkiye'ye dönüyor
FETÖ'nün ABD'ye kaçırdığı yatlar Türkiye'ye dönüyor
İçeriği Görüntüle

Bozbey, FETÖ ve Medya Üçgeni
Bozbey, FETÖ ve Medya Üçgeni
İçeriği Görüntüle

Bursa'da FETÖ hükümlüsü firari Orhangazi'de yakalandı
Bursa'da FETÖ hükümlüsü firari Orhangazi'de yakalandı
İçeriği Görüntüle

#KaşifKozinoğlu #MİT #FETÖ #SilivriCezaevi #SonDakika #ÖzelHaber #Gündem #BursaHaber #Adalet